Sujihiki

Sujihiki Bōchō 筋引包丁

  • Filetovací
  • Na krájení masa
  • Krájení větších potravin
  • Kanji: sval + řezat


Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „sval" a „řezat".


Sujihiki je kuchyňský nůž určený k řezání a bourání velkých kusů masa nebo i celých zvířat. Je ideální pro dělání hlubokých řezů a dlouhých tahů, které jsou pro tuto práci nezbytné. Čepel je štíhlá, dlouhá a snadno se otáčí během řezání.

Sujihiki nůž, označován někdy také jen jako Yanagi, je dlouhý nůž s velmi pevným hřbetem a špičatou špičkou. Jeho dlouhá čepel je určena ke krájení extrémně tenkých plátků syrových ryb, masa a zeleniny jedním tahem. 

 

Pro bourání celého nebo půlky zvířete je vhodná délka čepele 300mm. 270mm je populární v restauracích Teppanyaki a Yakiniku. 240mm čepel je dostačující pro většinu těch, kteří pracují s běžně velkými kusy masa nebo rybami.


1 položek celkem
Japonský nůž Sujihiki - rukojeť Premium
Skladem Ocel ELMAX
6 790 Kč

Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...

Kód: 625
Garance doručení
Garance doručení
Nepoškozeného zboží
Originalita a unikátnost
Originalita a unikátnost
Každý výrobek je originální a jedinečný, žádné dva nejsou stejné.
Ruční výroba
Ruční výroba
Ručně vyráběné výrobky z Česka. Každý výrobek vyrábím přímo já osobně ve své dílně.
Záruka kvality
Záruka kvality
Ruční výroba zaručuje tu nejvyšší kvalitu a smysl pro detail. Za své výrobky a jejich kvalitu ručím.