Santoku

Santoku 三徳包丁

  • Víceúčelový nůž
  • Krájení masa i zeleniny
  • Krájení a porcování ryb
  • Kanji: tři + ctnost


Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „tři" a „ctnost".


Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a překládá se jako ,,nůž tří ctností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných odrůd zeleniny, krájení všech druhů masa či porcování ryb. 

 

Vhodný jako univerzální nůž do každé kuchyně. Velmi snadno a rychle se ovládá amatérským i  profesionálním kuchařům. Díky tvaru čepele hravě zvládne většinu prací a poradí si s každým druhem potraviny. 


Santoku je nejběžnější nůž, na který můžete narazit jak v japonských domácnostech, tak i kuchyních po celém světě. Tento nůž se zrodil ve 40. letech 20. století 

2 položek celkem
Japonský nůž Santoku - rukojeť Premium
Ocel 19418
4 390 Kč

Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...

Kód: 605
Japonský nůž Santoku - rukojeť Premium
Ocel 19418
4 390 Kč

Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...

Kód: 601


Garance doručení
Garance doručení
Nepoškozeného zboží
Originalita a unikátnost
Originalita a unikátnost
Každý výrobek je originální a jedinečný, žádné dva nejsou stejné.
Ruční výroba
Ruční výroba
Ručně vyráběné výrobky z Česka. Každý výrobek vyrábím přímo já osobně ve své dílně.
Záruka kvality
Záruka kvality
Ruční výroba zaručuje tu nejvyšší kvalitu a smysl pro detail. Za své výrobky a jejich kvalitu ručím.