Santoku
Santoku 三徳包丁
- Víceúčelový nůž
- Krájení masa i zeleniny
- Krájení a porcování ryb
- Kanji: tři + ctnost
Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „tři" a „ctnost".
Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a překládá se jako ,,nůž tří ctností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných odrůd zeleniny, krájení všech druhů masa či porcování ryb.
Vhodný jako univerzální nůž do každé kuchyně. Velmi snadno a rychle se ovládá amatérským i profesionálním kuchařům. Díky tvaru čepele hravě zvládne většinu prací a poradí si s každým druhem potraviny.
Santoku je nejběžnější nůž, na který můžete narazit jak v japonských domácnostech, tak i kuchyních po celém světě. Tento nůž se zrodil ve 40. letech 20. století
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...