Bunka
Bunka Bōchō 文化包丁
- Víceúčelový nůž
- Krájení masa i zeleniny
- Krájení a porcování ryb
- Kanji: umění + transformace
Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „umění" a „transformace".
Japonský nůž Bunka je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a Nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Používá se při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem.
Charakteristickým rysem nože Bunka je zakřivená špička, která vypadá, jako by měl nůž špičku zlomenou. Díky tenké špičce a šípovitému tvaru se přední část čepele skvěle hodí k jemnějším pracím, například krájení cibule na jemné kostičky nebo pláky.
Mnohdy zaměňován s noži Mukimono a Kiritsuke.
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...
Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb. Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost. Prémiové materiály čepele i rukojeti...