Kamagata

Kamagata Bōchō 鎌形包丁 

  • Porcování masa
  • Filetování a porcování ryb
  • Sekání zeleniny a bylinek na drobno
  • Kanji srp/kosa + tvar
     

Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „srp/kosa" a „tvar".

 

Tvar čepele je kombinací čepelí Gyuto a Santoku. Může bez námahy řezat chrupavky, šlachy a malé kosti. Je jednoduše nenahraditelný pro krájení jatečně upravených těl ptáků a králíků nebo velkých kusů masa a může snadno krájet ryby na steaky. 

 

Perfektní volba pro sekání zeleniny a bylinek na drobno. Díky vysoké čepeli připomínající sekáček, skvěle klouže po prstech a vedení řezů je dokonale přesné.


Nůž Kamagata byl v Japonsku navržen pro tvrdou práci, při které je důležité vynaložit sílu - původně byl tento nůž používaný hlavně pro oddělování rybích hlav a následné bourání.

Garance doručení
Garance doručení
Nepoškozeného zboží
Originalita a unikátnost
Originalita a unikátnost
Každý výrobek je originální a jedinečný, žádné dva nejsou stejné.
Ruční výroba
Ruční výroba
Ručně vyráběné výrobky z Česka. Každý výrobek vyrábím přímo já osobně ve své dílně.
Záruka kvality
Záruka kvality
Ruční výroba zaručuje tu nejvyšší kvalitu a smysl pro detail. Za své výrobky a jejich kvalitu ručím.