Japonský nůž Santoku - rukojeť Premium

Kód: 612
Skladem Ocel 19418
Značka: Bishop Blades
4 390 Kč
Skladem (1 ks)

Víceúčelový japonský nůž, vhodný na krájení masa, zeleniny a porcování ryb.

Ručně broušené ostří na vodních kamenech – dokonalá řezivost.

Prémiové materiály čepele i rukojeti a ruční zpracování udělají z Vašeho vaření dosud nepoznaný zážitek.

Parametry:

  • Čepel: 19418
  • Tvrdost: 61 HRC
  • Rukojeť: eben, padouk
  • Délka čepele: 125 mm
  • Délka nože: 245 mm
  • Tloušťka čepele: 2,5 mm 

Fotky tohoto nože jsou autentické a nůž je připraven ihned k odeslání.

Detailní informace

Garance doručení
Garance doručení
Nepoškozeného zboží
Originalita a unikátnost
Originalita a unikátnost
Každý výrobek je originální a jedinečný, žádné dva nejsou stejné.
Ruční výroba
Ruční výroba
Ručně vyráběné výrobky z Česka. Každý výrobek vyrábím přímo já osobně ve své dílně.
Záruka kvality
Záruka kvality
Ruční výroba zaručuje tu nejvyšší kvalitu a smysl pro detail. Za své výrobky a jejich kvalitu ručím.

Detailní popis produktu

Santoku Bōchō 三徳包丁

  • Víceúčelový nůž
  • Krájení masa i zeleniny
  • Krájení a porcování ryb
  • Kanji: tři + ctnost

 

Původní využití tohoto nože se dá odvodit z názvu, protože v japonštině (kandži) se pro tento nůž používá spojení slov „tři" a „ctnost".

Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a překládá se jako nůž tří ctností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných odrůd zeleniny, krájení všech druhů masa či porcování ryb.
Vhodný jako univerzální nůž do každé kuchyně. Velmi snadno a rychle se ovládá amatérským i profesionálním kuchařům. Díky tvaru čepele hravě zvládne většinu prací a poradí si s každým druhem potraviny.

Santoku je nejběžnější nůž, na který můžete narazit jak v japonských domácnostech, tak i kuchyních po celém světě. Tento nůž se zrodil ve 40. letech 20. století 

 

 

Kvalita se skrývá v detailu

Proto je každý nůž vyrobený ručně a také ručně broušený na prémiových vodních kamenech. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál. Byť by se mohly dva nože zdát podobné nebo stejné, ruční výroba předurčuje fakt, že každý z nich bude originální.


 

Šetří čas

Řekněte ,,DOST!” tupým nožům, se kterými práce trvá dlouho, je fyzicky náročná a měkčí potraviny rozmačkáte.

Pokud je nůž dokonale ostrý a má skvělou geometrii ostří, každý řez vedete pouze jednou a nemusíte potraviny pižlat”.

Zapomeňte na hrubou sílu při krájení tlustšího masa nebo zeleniny. Pokud je nůž dokonale ostrý a má skvělou geometrii ostří, proniká potravinami lehce a snadno bez nutnosti vyvíjet zbytečný tlak. Snižujete tak riziko poranění!

Zapomeňte na rozmačkání rajčat a měkkých potravin. S perfektně ostrým nožem, nevymačkáte z krájené zeleniny šťávu. 

 

Nejkvalitnější ocel

Dobře zvolený materiál a precizní ruční opracování dělá z mých nožů skutečné unikáty.

Volbě oceli předcházela dlouhá léta zkoušení a testování jednotlivých ocelí, dokud jsem nebyl na 100% spokojený.

Používám ty nejlepší oceli pro výrobu čepelí japonských kuchyňských nožů.

Oceli mají velmi vysoké procento uhlíku – díky tomu je lze nabrousit do extrémně „jedovatého“ ostří.




Zaručeně ruční práce

Všechny mé nože jsou ručně vyráběné!

Sám ručně kovu čepele, brousím jejich tvar i výbrus ostří, vyrábím záštity, brousím rukojeti, kompletuji čepele a rukojeti, ostřím hotové nože, vyrábím pouzdra a mnoho dalších doplňků k nožům.

Více než 10 let se výrobě nožů věnuji a vlastníma rukama se snažím každý nůž vyladit do dokonalosti. Na rozdíl od mnohých jiných webů s noži, které si hrají na ruční práci, Vám mohu ruční výrobu deklarovat stovkami fotek a videí na sociálních sítích ze samotné výroby.

https://eshop.bishopblades.cz/user/documents/upload/Foto popisky/Brouseni (zmenseny).jpg


Tepelné zpracování

Výdrž ostří je excelentní díky kalení oceli.

Kalení je proces, při kterém se čepel nahřívá na teploty kolem 1000°C. Poté je prudce ochlazena olejem nebo kapalným dusíkem na teploty méně než -100°C. Díky tomuto tepelnému zpracování dosahují čepele nožů velmi vysoké tvrdosti převyšující 64HRC. Jsou tak tvrdé, že mohou rýt do skla!

Následuje proces tzv. popouštění. Při něm se čepel nože nahřívá na přesnou teplotu v rozmezí 100-300°C podle druhu oceli. Výdrž na této teplotě může být až několik hodin. Při popouštění dochází k zjemnění mikroskopického zrna ve struktuře oceli a čepel získává houževnatost, pružnost a odolnost. Tento proces bývá i několikrát opakován k dosažení nejlepších výsledků.

Hotová čepel má tvrdost přes 61HRC



 

Perfektní rukojeť

Rukojeť perfektně padne do ruky a právě díky oktagonovému průřezu zabraňuje protáčení v ruce. Navíc je nízkoúdržbová. Používám velice tvrdá a houževnatá exotická i tuzemská dřeva, která nepohlcují pachy a nenasávají vlhkost.

Barvy i stejných dřev mohou být různé - jejich odstín závisí na tom, z jaké části kmene je dřevo získané. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Protože žádné dva kusy nejsou stejné.


 

Vylepšená technologie ochrany

Rukojeti kuchyňských nožů hloubkově napouštím přípravkem HyperWax ve vakuu. Díky vyšší teplotě a vakuu se přípravek HyperWax dostane výrazně pod povrch a dřevo ošetřuje hloubkově. Odolnost proti vodě a nečistotám je na maximální úrovni při zachování přirozené kresby a barvy dřeva.


HyperWax - rukojeti (zmenseny)

 


Jedinečná struktura

Každá část vstupního materiálu má svůj nezaměnitelný vzhled a strukturu. Ať už se jedná o pilník, pilový kotouč, ložisko nebo plech, každý materiál má unikátní povrch.

Na povrchu se mohou nacházet prohlubně od tváření, struktura po tavbě či stopy práce například v případě proměny pilového kotouče v čepel nože.
Tento povrch dělá z každého nože, který mi vznikne pod rukama, jedinečný kus. Struktura povrchu nikdy nemůže být na dvou nožích stejná.

Tyto ,,nedokonalosti" odlišují ručně vyráběný nůž od masově produkovaných nožů továrnami. 




Pocta tradicím i vynalézavosti

Mám za sebou víc než 10 let praxe v oboru nožířství.

S ničím ale nespěchám. Vím totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojuji s inovativními postupy a neustále posouvám možnosti. Vždy však s respektem k tradici. Kuchyňské nože vyrábím podle vzoru japonských nožů. V Japonsku se zkušenosti předávají po staletí z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří.

Proto ručně vyrábím právě japonské kuchyňské nože.


Ke každému noži krabička zdarma

Každý japonský kuchyňský nůž je dodáván v luxusní dárkové krabičce.

Krabička nůž chrání při přepravě proti poškození. Může také sloužit jako stojan pro vystavení Vašeho nože v době, kdy jej nepoužíváte.





Ruční výroba v Česku

Každá jednotlivá krabička je ručně vyráběna.

Jádro je z velmi tvrdého lisovaného papírového kompozitu, což krabičce zajišťuje vysokou pevnost a odolnost.
Krabička je ručně potažena luxusním plátnem s jemným vzorem, které je příjemné na dotek a neklouže v ruce.
Logo na vrchní straně je také ručně tvořeno technologií sítotisku.

Všechny výrobní postupy jsou od českých řemeslníků a dodavatelů.




Údržba nože

Na čepel doporučuji používat přípravek HyperOil
Na rukojeť doporučuji používat přípravek HyperWax



Chci na nůž věnování -> Klikni ZDE






Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Délka čepele: 125 mm
Konstrukce nože: Na trn
Materiál čepele: 19418
Materiál rukojeti: Eben, Padouk
Povrchová úprava čepele: Satin
Použití: Krájení masa, Krájení zeleniny, Porcování ryb, Univerzální
? Typ rukojeti: Premium

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: